Translate

31 Mayıs 2013 Cuma

çökertme kebabı (bodrum yöresi)

 Çökertme Kebabı (6 Kişilik) (Muğla- Bodrum)

• Gereçler

o 500 g dilim et (bonfile, antrikot veya kontrofile)
o 5 adet patates
o 1 su bardağı kızartma yağı
o 2 çorba kaşığı tereyağı
o 1 su bardağı yoğurt

 • Eti dinlendirme gereçleri


o 1 şişe maden suyu
o 1su bardağı süt
o 1 kahve fincanı zeytinyağı
o 1 çorba kaşığı kekik
o 1 tatlı kaşığı kimyon
o 1 tatlı kaşığı karabiber
o 1 adet soğan
o 1 tatlı kaşığı tuz

• İşlem basamakları

o Dilimlenmiş etleri parmak gibi doğranarak çukur bir kaba yerleştirilir.

o Marinadlarla dinlenmeye bırakılır. Buzdolabında en az 6 saat dinlendirmeye bırakılır.

o Yoğurt; az tuz, dövülmüş sarımsak dişleri ve zeytinyağı ile çırpılıp hazırlanır.

o Patatesler rendelenir, tuzlu suda bekletildikten sonra kurulanarak altın sarısı renginde kızartılır ve yağı süzdürülür.

o Kızaran patatesler servis tabağının dibine döşenir, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.

o Dilimlenip dinlendirilmiş etler ızgarada pişirilir.

o Servis tabağına yoğurdun üzerine yerleştirilir.

o Etlerin üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirilip roka domates gibi garnitürlerle servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder