Steak Diana (2 porsiyon)
Gereçler
· 2 adet 150 şer gramlık bonfile
· 50 g tereyağı
· 3 yemek kaşığı kıyılmış mantar
· 4 cl kanyak
· 10 cl kırmızı şarap
· 1 yemek kaşığı ince kıyılmış soğan
· 15 cl demiglace sos
· 4 cl krema
· Tuz, karabiber
· ½ çay kaşığı hardal
· 1/3 çay k.limon suyu
· 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
ENGLİSH:
2 x 150 grams of Tenderloin of evil
· 50 g butter
· 3 tablespoons chopped mushrooms
· 4 cl cognac
· 10 cl red wine
· 1 tablespoon finely chopped onion
· 15 cl demiglace sauce
· 4 cl cream
· Salt, black pepper
· ½ teaspoon mustard
· 1/3 TSP lemon juice
· 1 tbsp finely chopped parsley
İşlem basamakları
· Steakler tuzlanıp karabiberlenir.· Kuvvetli ateşte, tavada her iki tarafı kızartılır.
· Kanyakla alevlendirilerek tabağa alınır.
· Kalan tereyağında soğanlar kavrularak mantarlar eklenir.
· Kırmızı şarap ilavesiyle kaynatılır.
· Şarap iyice azalınca demiglace sos ve hardal ilave edilir.
· Sos kaynayınca ateş iyice kısılarak krema ve birkaç damla limon suyu sıkılır.
· Tuz ve biber eklenir.
· Steakler sos içine konarak biraz ısıtılarak servis yapılır.
Not: Etin üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek süslenir.
HOW IS MAKE IT:
· Steaks rubbed with salt black pepper
· Strong fire, pan fried on both sides.
· Gets the flame with cognac and is taken on a plate.
· The remaining onions in butter sautéed mushrooms are added.
· With the addition of red wine is boiled.
· Demiglace sauce and mustard are added to the wine reduce and thoroughly.
· Fade cream and a few drops of sauce boils over fire is thoroughly tightened the lemon juice.
· Salt and pepper are added.
· Steaks served by a little into the sauce by heating.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder