Translate

31 Mayıs 2013 Cuma

İç Pilavı

İç Pilavı

 Malzemeler

•2 su bardağı pirinç
•2 çorba kaşığı tereyağı
•½ su bardağı sıvı yağ
•1 fincan dolmalık fıstık
•1 fincan kuş üzümü
•2 adet soğan
•150 g kuzu ciğeri
•4 su bardağı et suyu
•Tuz, karabiber, yenibahar,tarçın
•1 demet maydanoz
•1 demet dereotu

 Pirinçleri kuralına uygun şekilde ıslatınız
 Kuş üzümü ve fıstıkları 10 dk ılık suda bekletiniz.
 Ciğeri temizleyerek çok küçük parçalar halinde doğrayınız.
 Ciğeri kokmaması için çok iyi temizlemelisiniz.
 Soğanları küp şekilde doğrayarak süzdürdüğünüz fıstıklarla birlikte yağın yarısında yağda kavurun.
 Fıstık, lezzetini yağla birlikte kavrulduğunda açığa çıkarmaktadır.
 Fıstıklar sarardığında ciğeri ekleyerek soteleyiniz.
 Değişik baharatlar ekleyerek değişik tatlar yaratabilirsiniz.
 Kalan yağla yıkanmış pirinci kavurunuz
 Süzdürülen kuş üzümünü ciğerli harcı baharatları ve yeşillikleri
ekleyerek üzerine kaynar et suyunu koyunuz.
 Pilavı pişirin ve demlendirin.
 Servise çıkmadan maydanoz dereotu ve chery domates ile süsleyiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder