Translate

31 Mayıs 2013 Cuma

macar gulaş

Macar Goulasch (Macar)

Malzemeler :(6 kişilik)

Dana eti (kemiksiz) (1 kg.)
Sıvı yağ (15 gr.)
Soğan (140 gr.)
Domates (300 gr.)
Patates (750 gr.)
Salça (40 gr.)
Maydanoz (15 gr.)
Un (15 gr.)
Kırmızı biber (15 gr.)
Su (1 litre)
Tuz
 
Hazırlanışı :

 Soğan soyulup yemeklik doğranır.

 Etin fazla yağlı ve sinirli kısımları alınıp 160 gr. olacak biçimde ve küp şeklinde parçalara
bölünür.

  Domatesler soyulur ve çekirdekleri çıkarılıp tavla zarı şeklinde (konkase) doğranır

  Tencere kızdırılıp çok az yağ konur ve etler içine atılır. Etlerin yüzeyi biraz kızarana kadar kavrulur vesoğan ilave  edilip pembeleşene kadar karıştırılır.

 Sırasıyla domates, salça, un, kırmızı biber ve tuz ilave edilip karıştırıldıktan sonra bir litre su
katılır.

  Bir taşım kaynadıktan sonra ateşi kısılıp yavaş yavaş kaynatılarak 2 saat civarında pişirilir.

Pişme esnasında ara ara karıştırılarak dibine yapışması önlenmelidir.

Yemek piştiğinde, tencerede ½ litre civarı sos kalmalıdır ve sosun kıvamı çorba akıcılığında
olmalıdır.

İstenildiği takdirde patates garniturü ile servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder