Translate

1 Mayıs 2013 Çarşamba

ragout (italyan et yemeği)

Ragout (İtalyan yemeği)

Malzemeler: (6 kişilik)
1 kg. Sığır eti (kuşbaşı doğranmış) ( dieced beef)
2 adet Soğan (dilimlenmiş) (onion)
1 diş Sarımsak (ince kıyılmış) (garlic finely chupped)
1.5 su bardağı sıcak su (hot water)
4 yemek kaşığı margarin (margarine)
1 yemek kaşığı un (soup spoon powder)
1 çay kaşığı sirke (tea spoon vinegar)
1 çay kaşığı muskat ( tea spoon muscat)
1 çay kaşığı şeker (tea spoon sugar)
Tuz ve biber (salt and peper)

Baharat Demeti İçin
2 adet taze kekik (fresh thyme)
3 maydanoz (parsley)
1 defne yaprağı (bay leaf)

Hazırlanışı:

  Fırını (owen) 200 C (392 F) dereceye ayarlayın.
  Bir güveçte margarini eritiniz, etlerin hepsini atarsanız kavrulana kadar sertleşebileceğinden
etleri azar azar atın, biraz kavurunuz ve bir tabağa çıkarınız. Aynı işlemi etler bitene kadar
tekrar ediniz.

  Aynı güveç içinde soğanları ve sarımsakları soteleyin, etleri ilave edip unu serpiştiriniz ve
karıştırınız.

  Sonra sıcak suyu, sirkeyi, bir iple bağlayıp hazırladığınız baharat demetini (maydanoz, kekik
ve defne yaprağından hazırlanan demet) şekeri, muskatı, tuz ve biberi ekleyerek bir taşım
kaynatınız.

  Güvecin üstünü kapatınız ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişiriniz.

  Afiyet olsun..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder