Translate

31 Mayıs 2013 Cuma

şato biryan

Chateauxbriand (şato briyan) (2 porsiyon)

Malzemeler


· 350–400 g chateauxbriand (şato briyan) parça
· 2 adet sapı kesilmiş mantar (mushroom) cut the slak
· 2 adet küçük domates (tomato)
· ½ çay kaşığı tuz (1/2 tea spon salt)
· 1/3 çay kaşığı karabiber (1/3 tea spon blackpeper)
· 3 çorba kaşığı sıvı yağ (soup spon oil)
· 1 yemek kaşığı. ince kıyılmış maydanoz (finely chopped parsley)
· 2–3 yemek kaşığı bernez sos (2-3 soup spon bernez souce)

 İşlem basamakları


· Chateauxbriand (şato briyan) parçasını vurarak biraz inceltilir.
· Tuzlayıp biberlenir ve yağlanarak ve poelle yöntemiyle ( tavada az yağla orta ateşte alt üst ) kızartılır.
· Domatesleri birkaç dakika fırında ya da ızgarada pişirilir.
· Mantarlar tereyağında sote yapılıp domateslerin üzerine oturtulur.
· Şato briyanın tabağına koyularak maydanozla birlikte süslenir.
· Kızarmış patates ve bernez sosla servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder