Translate

12 Haziran 2013 Çarşamba

Domates sosu (tomato souce 5*)



DOMATES SOSU 

ÖLÇÜ 5 LİTRE İÇİN                                                                        1/2 LİTRE İÇİN

(Margarine) Margarin 350g                                                                     /30 g,
(Onion) Soğan (mire-poix doğranmış) 400 g                                          /40 g
(Carrot) Havuç (mire-poix doğranmış) 400 g                                          40 g,
(celery) Kereviz küp doğranmış(mire-poix doğranmış) 200 g                 25 g
( bay leef) Defne yaprağı 1 adet                                                               /½ adet, 
(fresh thyme) Taze kekik 1dal (1 tatlı kaşığı. kuru kekik) 1dal veya       1 çay kaşığı(tea spoon)
(Garlic) Sarımsak 1 diş (dövülmüş)                                                         ½ diş (dövülmüş), 
(powder) Un 400 g                                                                                    40 g (1 çorba kaşığı silme)
(tomato)Domates (concasse hazırlanmış), Veya püre halinde 3000 g      300 g
(tomato paste) Domates Salçası 300 g                                                      30 g, 
(beef juice) Et suyu 5 litre                                                                        400 ml (2 su bardağı(water gl)
(sugar)Seker 50 g                                                                                      1 çay kaşığı, (tea spoon)
(salt)Tuz (yeterince)
(black peper)Taze çekilmiş karabiber (yeterince)

(Domates olmadığı zaman ¼ ölçüsünde salça kullanılabilir.)

İŞLEM BASAMAKLARI:

1-Derin bir tavada margarini eritin. Soğan, havuç, kereviz, defne yaprağı, taze kekik ve
sarmısağı ekleyin, hafif kavrulmasını sağlayın.
2-Unu katıp, sarı meyane (sarı roux) kıvamına gelinceye kadar pişirip soğumaya bırakın.
3-Domates concasseyi ekleyip karıştırın.
4-Et suyunu ayrı bir yerde kaynatın. Sıcak et suyunu karışıma bir spatülle sürekli karıştırarak yedirin.
 Topaklanmamasına dikkat ediniz.
5-Şekeri ekleyin. Tuz ve karabiberini kontrol ederek ekleyin.
6-Kısık ateşte 1 saat kadar dibinin tutmamsı için sürekli karıştırarak pişirin. Oluştukça
kefini (köpüğünü) alın.
7-İnce bir süzgeçten geçirin ve süzün. Sosun kabuk bağlaması için üzerine eritilmiş
margarin gezdirerek soğutup soğuk odada (buz dolabında ) saklayın.


1- Deep in a frying pan melt the margarine. Add onion, carrot, celery, Bay leaves, fresh thyme and crush garlic, add a light roast.

2-Flour Roux, yellow (yellow roux) until the consistency of cooked and let cool.

3-Add the tomato concasse.

4- Boil the broth in a separate place. The hot broth to the mixture a spatülle continuous stirring.

5-Add the sugar. By controlling the salt and pepper.

6- Cook on low heat for 1 hour, stirring constantly-.

7-a fine filter, and drain. The sauce on the crust to melted margarine until tank at the cold room (in the fridge).

makarna ve bazı et yemeklerinde ve diğer sosların yapımında kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder