Translate

17 Haziran 2013 Pazartesi

Sade, Limonlu ,ançuezli Bör Kompoze (some kind of Beurre Composè) turkish and english receipt



Sade Limonlu Bör Kompoze (Beurre Composè)

Malzemeleri (250 g için)
225 g tereyağı, (butter)
1 çay bardağı (100 ml) limon suyu, (1/2 water glass lemon juice)
½ çay kaşığı tuz (1/2 tea spoon salt)
½ çay kaşığı beyaz biber, (1/2 tea spoon white peper)
bir tabaka yağlı kağıt vb. (oiled kitchen paper)

İŞLEM BASAMAKLARI:

1- Tereyağı ısıtılmadan, ezilerek dövülerek yumuşatılır, çırpma teli ile çırpılarak kabartılır,
2- Limon suyu, tuz, beyaz biber konulup, tekrar çırpılır,
3- Şekil verilecek duruma getirilip, yağlı kağıda sarılarak (çok iyi, eşit kalınlıkta ve düzgün rulo halinde) sarılarak şekillendirilir,
4- Uzun süre bekletilecekse derin dondurucuda, kısa süre bekletilecekse buzdolabında saklanır,
5- Tereyağı bıçağı veya şekillendirici bıçakla kesilip kullanılır.

Not: Çeşitli ilavelerle türetilebilir.

Kullanıldığı Yerler :  Izgara etler, sebzeler, balıklar, yumurtalar kanepeler.



Ançuezli Bör Dançoaz (Beurre d’anchois)

Hazırlanan 250 g lık bör komponzeye 150 g ançuez filetosu ince kıyılarak eklenir.(ancuez flet very small cuting) Yukarıdaki gibi hazırlanarak saklanır.

Kullanıldığı Yerler : Izgara balıklarla kullanılır.

Mayonez ve Karabiberli Bör Metrdötel (Beurre maitre d’hotel)

Hazırlanan 250 g lık bör kompozeye 75 g çok ince kıyılmış (very small cuting parsley) maydonoz ve ½ çay kaşığı beyaz biber (1/2 tea spoon white peper) eklenerek hazırlanır. En çok bu şekli kullanılır ve bu isimle bilinir.

Kullanıldığı Yerler :  Izgara etler, haşlama sebzeler, balıklar, yumurtalar vb kullanılır

Dereotlu Bör Danets (Beurre d’anetis)

Hazırlanan 250 g lık bör kompozeye 50 g çok ince kıyılmış (dill) dereotu eklenerek hazırlanır.

Kullanıldığı Yerler: Soğuk ordövr tabağında peynirlerin yanında dilim halinde ve
kanepelerde vb yerlerde kullanılır.

 Sarımsaklı Bör Dayal (Beurre d’ail)

Hazırlanan 250 g lık bör kompozeye 100 g çok ince kıyılmış, macun haline getirilmiş,
sarımsak (garlic) eklenerek hazırlanır.

Kullanıldığı Yerler: Izgara etler, balıklar ve kanepelerde kullanılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder