Translate

26 Ekim 2013 Cumartesi

creme soups receipt english and turkish

KREMALI ÇORBA (4 KİŞİLİK)
Malzemeler

Ø 200 g beyaz (white) mire poix
Ø 50 g yağ (tereyağı, margarin veya sıvı yağ) (oil,margarine,butter)
Ø 50 g un (powder)
Ø 1 litre beyaz fond (white found)
Ø 1 litre sebze fondu (vegetable found)
Ø Tuz, beyaz biber (salt, white peper)
Ø Liaison
Ø 100 g krema (creme)
Ø 1 yumurta sarısı (egg yolk; only yellow)
Ø Muskat rendesi (grated muscat)

Ø Kremalı Mantar Çorbası (Creme de champignons) hazırlamak için 150 g mantar(mushroom)
Ø Kremalı Tavuk Çorbası (Creme De Volaille) hazırlamak için 200 g tavuk göğüs eti (chicken chest)

hazırlanışı (how is make it):

   Yağı tencereye koyunuz. Elenmiş unuekleyiniz. Renklenmeden kavurunuz
Ø Beyaz roux hazırlayınız
Ø Mire- poix’ i ekleyiniz. Çok az kavurunuz
Ø Beyaz soğuk fondu ekleyiniz. Kaynayıncaya kadar karıştırınız.
Ø Soğuk olmazsa un topaklanır
Ø Önceden haşladığımız garnitürün haşlama suyundan ekleyebilirsiniz.
Ø Kısık ateşte 30 dk. kaynatınız.
Ø Kaynayınca ocağı kısınız. Kısık ateşte
kaynatmazsanız suyu çabuk buharlaşır
Ø Tel süzgeçten süzünüz Ø Sebzeleri ezmeyiniz.
Ø Tat kontrolü yapınız Ø Gerekiyorsa tuz ekleyebilirsiniz
Ø Garnitürünü (tavuk, mantar vb.) çorbaya ölçülü olarak ekleyerek kaynatınız.
Ø Çorbanın kıvamına göre miktarını ayarlayınız,
Ø Beyaz biber ekleyiniz
Ø Liaison hazırlayarak ekleyiniz.
Ø Liaison alıştırarak ekleyiniz; önce çorbadan bir-iki kaşık ekleyerek Liaison’un sıcaklığını çorbanın sıcaklığına yakınlaştırın. Aksi halde kesilir.
Ø Karıştırınız, kaynamadan ocaktan alınız
Ø Kaynatmamaya özen gösteriniz. Kaynarsa yumurta ve krema kesilir
Ø Tat kontrolü yapınız
Ø Servise sıcak olarak çıkarınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder