Translate

Et Yemekleri

 Portakallı Ördek

Malzemeler :

 2 kg. ağırlığında bir Ördek
 2 adet Portakal
 2 çorba kaşığı margarin
 4 adet küp kesme şeker
 1 çay kaşığı patates unu
 1 çorba kaşığı portakal marmeladı

Hazırlanışı :

   Margarini bir tencereye koyup kızdırınız. İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları
gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyunuz. Bir tarafı kızardıktan sonra
çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek, 45-50 dakika kızartınız.

   Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyunuz, çok ince doğrayıp, biraz su içinde
haşlayınız. İkinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte
sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritiniz. İki portakalın kabuklarını ve zarlarını
çıkartınız, dilim dilim kesiniz, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında
saklayınız. Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarınız, aynı kaba et suyu ve
pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, önceden karamel haline getirdiğiniz şeker,
ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmelâdını ilave ediniz.

   Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süs olarak portakal
dilimlerini koyup sıcak servis yapınız.


Macar Goulasch (Macar)

Malzemeler :(6 kişilik)

Dana eti (kemiksiz) (1 kg.)
Sıvı yağ (15 gr.)
Soğan (140 gr.)
Domates (300 gr.)
Patates (750 gr.)
Salça (40 gr.)
Maydanoz (15 gr.)
Un (15 gr.)
Kırmızı biber (15 gr.)
Su (1 litre)
Tuz
 
Hazırlanışı :

 Soğan soyulup yemeklik doğranır.

 Etin fazla yağlı ve sinirli kısımları alınıp 160 gr. olacak biçimde ve küp şeklinde parçalara
bölünür.

  Domatesler soyulur ve çekirdekleri çıkarılıp tavla zarı şeklinde (konkase) doğranır

  Tencere kızdırılıp çok az yağ konur ve etler içine atılır. Etlerin yüzeyi biraz kızarana kadar kavrulur vesoğan ilave  edilip pembeleşene kadar karıştırılır.

 Sırasıyla domates, salça, un, kırmızı biber ve tuz ilave edilip karıştırıldıktan sonra bir litre su
katılır.

  Bir taşım kaynadıktan sonra ateşi kısılıp yavaş yavaş kaynatılarak 2 saat civarında pişirilir.

Pişme esnasında ara ara karıştırılarak dibine yapışması önlenmelidir.

Yemek piştiğinde, tencerede ½ litre civarı sos kalmalıdır ve sosun kıvamı çorba akıcılığında
olmalıdır.

İstenildiği takdirde patates garniturü ile servis edilir.


Ragout (İtalyan yemeği)

Malzemeler: (6 kişilik)
1 kg. Sığır eti (kuşbaşı doğranmış)
2 adet Soğan (dilimlenmiş)
1 diş Sarımsak (ince kıyılmış)
1.5 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı muskat
1 çay kaşığı şeker
Tuz ve biber

Baharat Demeti İçin
2 adet taze kekik
3 maydanoz
1 defne yaprağı

Hazırlanışı:

  Fırını 200 dereceye ayarlayın.

  Bir güveçte margarini eritiniz, etlerin hepsini atarsanız kavrulana kadar sertleşebileceğinden
etleri azar azar atın, biraz kavurunuz ve bir tabağa çıkarınız. Aynı işlemi etler bitene kadar
tekrar ediniz.

  Aynı güveç içinde soğanları ve sarımsakları soteleyin, etleri ilave edip unu serpiştiriniz ve
karıştırınız.

  Sonra sıcak suyu, sirkeyi, bir iple bağlayıp hazırladığınız baharat demetini (maydanoz, kekik
ve defne yaprağından hazırlanan demet) şekeri, muskatı, tuz ve biberi ekleyerek bir taşım
kaynatınız.

  Güvecin üstünü kapatınız ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişiriniz.

  Afiyet olsun..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder