Translate

pasta ve tatlılar

Krem Karamel

Ölçüler:

 1 litre süt
 7 adet yumurta
 1 su bardağı şeker (3 çorba kaşığı karamel için ayrılır)
 1 paket vanilya
 2-3 fiske limon kabuğu rendesi
 1 fiske tuz

 Hazırlanması:

 Fırını önceden 175 derece sıcaklığa ayarlayınız.
 3 çorba kaşığı şekeri bir fincan su ile kaynatıp pekmez renginde
karamel yaparak önceden ısıtılmış ısıya dayanıklı krem karamel
kalıplarına paylaştırınız. Donmasını bekleyiniz.
 Yumurtalara bir fiske tuz ilave ederek tel yardımı ile çırpınız.
 Çırptığınız yumurtaları, şekerin kalan kısmını, vanilya ve limon
kabuğunu derin bir kaba koyunuz. Ilık sütü yavaş yavaş karıştırarak
ilave ediniz.
 Şeker eriyinceye kadar karıştırma işlemine devam ediniz.
 İyice karıştırdığınız sütlü karışımı karamel kalıplarına paylaştırınız.
 Derin bir fırın tepsisine 3-4 parmak kadar sıcak su koyduktan sonra
kalıpları tepsiye diziniz.
 Kalıpları dizdiğiniz tepsiyi fırının alttan ikinci rafına yerleştiriniz.
 Ortalama 1 saat pişiriniz.Tepsideki su bitince su ekleyin.
 Pişen krem karamelleri soğuduktan sora 7-8 saat buzdolabında
bekletiniz.
 Donduğundan emin olduğunuz krem karamelleri servis tabağına ters
çevirerek servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder