Translate

salata ve mezeler

Fransız Sos (1 Su Bardağı Sos İçin)

(Aromatic French salad Dressing)

Gereçler

 2/3 su bardağı zeytinyağı
 ¼ su bardağı limon suyu
 2 yemek kaşığı su
 2 yemek kaşığı Ketçap
 1 çay kaşığı toz şeker
 1 çay kaşığı angustra biber
 ½ çay kaşığı hardal
 ½ çay kaşığı mercan köşk otu
 ½ çay kaşığı kırmızı pul biber
 ½ çay kaşığı tabosco sos
 2-3 tane taze çekilmiş beyaz biber
 İkiye bölünmüş 1 diş sarımsak
 Dörde bölünmüş bir küçük boy soğan

İşlem basamakları

 Tüm malzemeler bir kavanoza koyularak iyice karıştırılır.
 Buzdolabında soğutulur.
 Kullanılmadan önce içinden soğan ve sarımsak parçaları çıkartılır

 Enginarlı Uykuluk Salatası (10 Porsiyon)

Gereçler

 1.75 ml su
 50 g un, tuz
 200 g havuç
 200 g turp
 30 g tereyağı / margarin
 3 çorba kaşığı hardal
 1 yemek kaşığı ince
 kıyılmış maydanoz
 2 k dana uykuluğu
 6 adet enginar
 200 g kabak
 200 g domates
 150 g vinegrot sos
 400 g kıvırcık salata
 ½ çay kaş. taze çekilmiş
 karabiber

İşlem basamakları


 Uykuluklar buzlu suda 2 saat dinlendirilir, süzülerek kaynar suda haşlanır.
 Tekrar süzülür, soğuyunca zarları soyularak çıkartılır. Üzerine ağırlık yapması
için bir tabak koyarak buzdolabında diğer malzemeler hazırlanıncaya kadar
bekletilir.
 Enginarlar tuzlu limonlu suda birkaç dakika haşlanır, unu sulandırıp enginarlara
eklenir.
 Yaklaşık 20-25 dakika orta ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 Süzdürerek bir kaba çıkartarak ılımaya bırakılır.
 Havuç, kabak ve turplar soyularak julienne doğranır, kaynar tuzlu suda ayrı ayrı
haşlanır,
 Suyu süzdürülüp soğutulur.
 Domatesler soyularak küçük küpler şeklinde kesilir.
 Uykuluklar ince dilimlenir. Tereyağı eritilerek uykulukların her iki tarafı
kızartılır, süzdürülür.
 Küpler hâlinde doğranarak tuzlanır, biberlenir.
 Bir kasede vinegrot sos ile hardal karıştırılır.
 Enginarlar yuvarlak kalıpla keserek küçültülür.
 Kenarlarından çıkan parçalar julienne doğranır.
 Salata servis tabağının ortasına küçük enginar çanakları koyulur.
 Üzerlerine julienne enginarlar ve uykuluklar serpiştirilir.
 Çevresine yıkanmış kıvırcık salata yaprakları ve julienne sebzeleri döşeyip, sosu
gezdirilir, üzerine maydanoz serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder