Fransız Sos (1 Su Bardağı Sos İçin)
(Aromatic French salad Dressing)
Gereçler
2/3 su bardağı zeytinyağı¼ su bardağı limon suyu
2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı Ketçap
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı angustra biber
½ çay kaşığı hardal
½ çay kaşığı mercan köşk otu
½ çay kaşığı kırmızı pul biber
½ çay kaşığı tabosco sos
2-3 tane taze çekilmiş beyaz biber
İkiye bölünmüş 1 diş sarımsak
Dörde bölünmüş bir küçük boy soğan
İşlem basamakları
Tüm malzemeler bir kavanoza koyularak iyice karıştırılır.
Buzdolabında soğutulur.
Kullanılmadan önce içinden soğan ve sarımsak parçaları çıkartılır
Enginarlı Uykuluk Salatası (10 Porsiyon)
Gereçler
1.75 ml su50 g un, tuz
200 g havuç
200 g turp
30 g tereyağı / margarin
3 çorba kaşığı hardal
1 yemek kaşığı ince
kıyılmış maydanoz
2 k dana uykuluğu
6 adet enginar
200 g kabak
200 g domates
150 g vinegrot sos
400 g kıvırcık salata
½ çay kaş. taze çekilmiş
karabiber
İşlem basamakları
Uykuluklar buzlu suda 2 saat dinlendirilir, süzülerek kaynar suda haşlanır.
Tekrar süzülür, soğuyunca zarları soyularak çıkartılır. Üzerine ağırlık yapması
için bir tabak koyarak buzdolabında diğer malzemeler hazırlanıncaya kadar
bekletilir.
Enginarlar tuzlu limonlu suda birkaç dakika haşlanır, unu sulandırıp enginarlara
eklenir.
Yaklaşık 20-25 dakika orta ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Süzdürerek bir kaba çıkartarak ılımaya bırakılır.
Havuç, kabak ve turplar soyularak julienne doğranır, kaynar tuzlu suda ayrı ayrı
haşlanır,
Suyu süzdürülüp soğutulur.
Domatesler soyularak küçük küpler şeklinde kesilir.
Uykuluklar ince dilimlenir. Tereyağı eritilerek uykulukların her iki tarafı
kızartılır, süzdürülür.
Küpler hâlinde doğranarak tuzlanır, biberlenir.
Bir kasede vinegrot sos ile hardal karıştırılır.
Enginarlar yuvarlak kalıpla keserek küçültülür.
Kenarlarından çıkan parçalar julienne doğranır.
Salata servis tabağının ortasına küçük enginar çanakları koyulur.
Üzerlerine julienne enginarlar ve uykuluklar serpiştirilir.
Çevresine yıkanmış kıvırcık salata yaprakları ve julienne sebzeleri döşeyip, sosu
gezdirilir, üzerine maydanoz serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder