Translate

31 Mayıs 2013 Cuma

portakallı ördek (duck with orange souce)

Portakallı Ördek

Malzemeler :

 2 kg. ağırlığında bir Ördek (duck)
 2 adet Portakal (orange)
 2 çorba kaşığı margarin (margarine 2 soup spon)
 4 adet küp kesme şeker (cube sugar)
 1 çay kaşığı patates unu (patatoes powder) tea spon
 1 çorba kaşığı portakal marmeladı (orange marmelade)

Hazırlanışı :

   Margarini bir tencereye koyup kızdırınız. İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları
gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyunuz. Bir tarafı kızardıktan sonra
çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek, 45-50 (min) dakika kızartınız.

   Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyunuz, çok ince doğrayıp, biraz su içinde
haşlayınız. İkinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte
sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritiniz. İki portakalın kabuklarını ve zarlarını
çıkartınız, dilim dilim kesiniz, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında
saklayınız. Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarınız, aynı kaba et suyu ve
pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, önceden karamel haline getirdiğiniz şeker,
ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmelâdını ilave ediniz.

   Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süs olarak portakal
dilimlerini koyup sıcak servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder