Provençal Sos (Sos Provencale)
Malzemeleri
3 yemek kaşığı sıvı yağ, 4 yemek kaşığı soğan (brunoise
doğranmış)
1/4 yemek kaşığı domates salçası, 4 büyük boy domates
(concasse hazırlanmış)veya püre halinde
1 diş (dövülmüş )Sarımsak, ¼ çay kaşığı taze çekilmiş
karabiber
150 ml (3/4 su bardağı) beyaz şarap (isteğe bağlı), 250 ml
(1 su bardağı) et suyu
1/4 yemek kaşığı maydonoz ince kıyılmış, 1.5 yemek kaşığı
mantar (istenirse ince doğranmış sote yapılmış)
2 adet siyah zeytin (istenirse ince doğranmış),
İŞLEM BASAMAKLARI:
1-Tencereye veya tavaya yağ konur, soğanlar hafif
pembeleştirilir,
2-Domates salçası eklenir hafif kavrulur, domates ilave
edilir,
3-Şarabın üçte biri konulur sarımsak eklenir,
4-Karabiber ve tuz eklenir, 2-3 dakika yüksek ısıda karıştırılarak
kaynatılır,
5-Şarabın geri kalan kısmı ve et suyu eklenir, karıştırılır
15 dakika kadar karıştırılarak kaynatılır,
6-Maydonoz, istenirse mantar ve zeytin eklenip tekrar
karıştırılır ve hemen kullanılır.
Kullanıldığı: Balıklar, yumurtalar ve küçük et parçaları ve süt
dana için kullanılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder