Translate

17 Haziran 2013 Pazartesi

Provençal Sos (Sos Provencale) domates sos türevi



Provençal Sos (Sos Provencale)

Malzemeleri

3 yemek kaşığı sıvı yağ, 4 yemek kaşığı soğan (brunoise doğranmış)
1/4 yemek kaşığı domates salçası, 4 büyük boy domates (concasse hazırlanmış)veya püre halinde
1 diş (dövülmüş )Sarımsak, ¼ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
150 ml (3/4 su bardağı) beyaz şarap (isteğe bağlı), 250 ml (1 su bardağı) et suyu
1/4 yemek kaşığı maydonoz ince kıyılmış, 1.5 yemek kaşığı mantar (istenirse ince doğranmış sote yapılmış)
2 adet siyah zeytin (istenirse ince doğranmış),

İŞLEM BASAMAKLARI:

1-Tencereye veya tavaya yağ konur, soğanlar hafif pembeleştirilir,
2-Domates salçası eklenir hafif kavrulur, domates ilave edilir,
3-Şarabın üçte biri konulur sarımsak eklenir,
4-Karabiber ve tuz eklenir, 2-3 dakika yüksek ısıda karıştırılarak kaynatılır,
5-Şarabın geri kalan kısmı ve et suyu eklenir, karıştırılır 15 dakika kadar karıştırılarak kaynatılır,
6-Maydonoz, istenirse mantar ve zeytin eklenip tekrar karıştırılır ve hemen kullanılır.
Kullanıldığı: Balıklar, yumurtalar ve küçük et parçaları ve süt dana için kullanılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder