Humus
Malzemeler (8 kişilik)
• 1/2 kg nohut• 2.5 su bardağı tahin
• 5-6 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı acı pul biber
• 1 limon suyu
• 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
o Nohutları bir gece önceden suya ıslatın.o Ertesi gün üzerlerini 3 cm geçecek kadar su ekleyip yumuşacık oluncaya
kadar pişirin.
o Suyu az gelirse bir miktar daha kaynar su eklemek suretiyle bir süre daha
pişirebilirsiniz.
o Nohutlar soğuyunca kabuklarını soyup pütürsüz oluncaya kadar ezin.
o Ezilmiş nohutlara, havanda dövülmüş sarımsakları ve tahini ilave edip iyice
karıştırın.
o Sevis tabağına aldığınız humusun üzerine kırmızı pul biber serpebilirsiniz ve
servis sırasında üzerine terayağı gezdirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder