Translate

13 Haziran 2013 Perşembe

Talaş böreği (puff borek) turkish and english receipts

Talaş Böreği (puff borek)

Malzemesi:

· 10 adet milföy hamuru (puff pastry dough)
· ½ kg. hindi but kuşbaşı (turkey legs chupped)
· 1 çay kaşığı karabiber (1 tea spoon blackpeper)
· 3-4 yemek kaşığı konserve bezelye (3-4 table spoon pea)
· 2 yemek kaşığı tereyağı (2 table spoon butter)
· 1 yemek kaşığı kekik (1 table spoon thyme)
· 3-4 yemek kaşığı un (3-4 table spoon powder)
· 1 yemek kaşığı tuz (1 table spoon salt)
· 1 yumurta (an egg)
· 3 soğan (onion)
· 1 havuç (carrot)
· Çörekotu (black sesame seeds)


Ø Yapılışı:(how is make it):

· Hindi etlerinin üzerine 1 çay bardağı su ekleyip haşlayınız.
· Suyunu çekince tereyağını ekleyiniz.
· Piyazlık doğranmış soğanları ilave ediniz.
· Havuçları zar şeklinde doğrayıp soğanla birlikte kavurunuz.
· Kekik, karabiber ve tuz ekleyiniz.
· Bezelyeleri ilave ediniz.
· 2 adet milföy hamurunu ayırınız.
· Tezgahı unlayıp her bir milföy hamurunu enine ve boyuna merdane ile inceltiniz.
· Ortasına 2 yemek kaşığı harç koyup bohça şeklinde kapatınız.
· Kapanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriniz.
· Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiniz.
· 180 C ( 356 F) ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.


· Turkey meat, add 1/3 cup water over one saucepan.

· Add the butter, the water reservation.

· Add oil and chopped onions added.

· Carrots dice-shaped cut onions together to medium to high heat.

· Add thyme, black pepper and salt.

· Peas added.

· 2 pieces of puff pastry dough.

· Counter flour sprinkle each puff pastry crust, transverse and longitudinal roller with inceltiniz.

· Put 2 tablespoons in the center of the mortar in the form of a bundle.

· Place on a greased baking sheet in a way that the bottom is closed.

· Add egg yolk, black sesamme seeds on them

· 180 C (356 F) preheated oven and cook until golden brown above.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder