Translate

1 Haziran 2013 Cumartesi

Su böreği

Su böreği:

 Hamur malzemesi:

· 500 gram un
· 5 adet yumurta
· 100 gram nişasta
· Yeteri kadar su ve tuz

 Börek içinin malzemesi

· 150 gr. beyaz peynir
· 150 gr. kaşar peyniri
· yumurta
· ½ litre süt
· 250 gr. margarin
· ½ demet maydanoz

 Börek içinin yapılışı

· Bir kase içine kaşar peynirini rendeleyiniz.
· Kaşıkla ezdiğiniz beyaz peyniri de ilave ediniz.
· yumurta kırıp, ince kıyılmış maydanozları koyup karıştırınız.
· ½ litre süt ilave ediniz.
· Yağı da eritip bu karışıma ilave ediniz.
· Hepsini karıştırıp börekte kullanınız.

 Yapılışı

 Unu geniş bir kaba eleyiniz.
 Yumurta, biraz tuz ve ılık su ile kulak memesinden sert bir hamur yapınız.
 Hamuru yuvarlayarak 5 cm. çapında bir silindir yapıp, 12 eşit parçaya ayırınız.
 Nemli bir bez altında 15 dakika dinlendiriniz.
 Dinlenen bezeleri merdane ile 15-20 cm. çapında açınız
 Üzerine nişasta karıştırılmış un serpip oklavayla 2-3 mm. incelikte açınız.
 Hamurların hepsini önce merdane ile biraz açıp, sonra oklavaya sararak inceltiniz.
 Bir tencereye bol su, tuz ve bir fincan zeytinyağı koyup kaynatınız.
 Su kaynayınca yufkaları birer birer atıp, 2-3 dakika haşlayınız.
 Soğuk suya alınız.
 Soğuk sudan çıkartıp kuruladıktan sonra yağlanmış bir tepsiye döşeyiniz.
 İkinci yufkanın üzerine 2-3 kaşık hazırlanan içten koyunuz.
 Yufkalar bitinceye kadar bir kat yufka, bir kat iç olmak üzere tepsiye döşeyiniz.
 En üstüne yağ sürüp, fırında altı üstü pembe renkte pişiriniz.
 Kare keserek servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder