Translate

26 Ekim 2013 Cumartesi

PÜREE LENTİL soup turkish and english receipt

PÜRELİ MERCİMEK (PÜREE LENTİL)(Püre lenti)
 
MALZEMELER

Ø 50 gr yağ (margarin, tereyağı veya sıvı yağ)(butter,margarine,vegetable oil)
Ø 50 gr Soğan (onion)
Ø 50 gr beyaz mire poix
Ø 2 litre beyaz fond (white found)
Ø 1 orta boy patates ( regular size patatoes)
Ø 200. mercimek (lentil)

Ø Tuz (salt)
Ø Karabiber (blackpeper)
Ø Maydanoz (parsley)
Ø 25 gr tereyağı (butter)
Ø Croutons


Hazırlanışı (how is make it):

Ø Yağ ekleyiniz.
Ø Mire-poix ekleyiniz
Ø Hafif kavurunuz
Ø Doğranmış patatesleri ekleyiniz
Ø Hafif kavurunuz
Ø Fond’unuzu ekleyip karıştırınız.
Ø Kaynamaya bırakınız.
Ø Kaynatma işlemini kısık ateşte bir saat kadar yapınız.
Ø Tuzunu ekleyiniz
Ø Kaynatma işlemine mercimek ve patates pişinceye kadar devam ediniz
Ø Ocaktan alınız, pişen karşımı eziniz
Ø Pişen karşımı süzgeçten geçiriniz veya  blenderde eziniz.
Ø Tekrar ocağa koyunuz, kaynatınız
Ø Baharatlarını ekleyiniz
Ø Kıvamı koyu ise Sıcak fond ekleyiniz
Ø Kıvamı sulu ise Beurre manie veya Roux ekleyiniz.
Ø Bir parça tereyağı ekleyiniz.
Ø Lezzet ve kıvam kontrolü yapınız.
Ø Kurallara uygun olarak servis ediniz.
Ø İstenirse krema veya süt ekleyiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder