Translate

26 Ekim 2013 Cumartesi

POTAGE MINESTRONNE turkish and english receipt

MINESTRONNE ÇORBA (MINESTRON) (POTAGE MINESTRONNE)
Malzemeleri 4 Kişilik (for 4 persons)

Ø 200 g sebze karışımı (havuç, soğan, pırasa, kereviz, lahana)(carrot,onion,leek,cabbage,celery)
Ø 50 g patates (patatoes)
Ø 25 g spagetti (veya ince erişte)
Ø 100 g tomato concasse
Ø 1.5 litre beyaz fond (white found)
Ø 50 g tereyağı (butter)
Ø Adaçayı (sage)
Ø Tuz (salt)
Ø Beyaz biber (white peper)
Ø Maydanoz (parsley)
Ø Kaşar peynir veya permasan peyniri (servis için) (cheddar or parmessan cheese for service)


hazırlanişi (how is make it):

Ø Sebzeleri julienne doğrayınız.
Ø Sebzeleri aynı boy ve kalınlıkta olmasına dikkat ediniz
Ø Kalın dipli çelik tencereyi ocağa koyunuz Tencereye yağı ekleyiniz ve eritiniz
Ø Doğranmış soğanlarınızı ekleyiniz
Ø Hafif kavurunuz ve kesinlikle yakmayınız
Ø Defne yaprağını ekleyiniz, hafif kavurunuz ve kesinlikle yakmayınız
Ø Pişme sırasına göre sebzeleri ekleyiniz.
Ø Havuçları ekleyiniz ve hafif kavurunuz Pırasayı ekleyiniz ve hafif kavurunuz
Ø Kerevizleri ekleyiniz ve hafif kavurunuz.
Ø Julienne doğranmış lahanayı ekleyiniz ve hafif kavururunuz.
Ø Sürekli karıştırınız.
Ø Sebzelerin özelliklerini ve şekillerini bozmadan kavurunuz
Ø Adaçayı ve beyaz biberinizi ekleyiniz.
Ø Fondunuzu ekleyiniz ve kaynatınız
Ø Sebzeler yarım pişince julienne doğranmış patatesleri ekleyiniz ve kaynama başlayıncaya kadar karıştırınız
Ø Spagettileri 2–3 cm boyunda kırınız ve ekleyiniz, kaynayıncaya kadar karıştırınız
Ø Karıştırılmazsa nişastalı besinler dibe çökerek yanar
Ø Tüm sebzeler pişince daha önce hazırlamış olduğunuz domatesleri ekleyiniz. Bir taşım kaynatınız
Ø Beyaz biber ekleyiniz. Tat ve kıvam kontrolü yapınız
Ø Gerekiyorsa tuz ve fond ekleyiniz.
Ø Ocaktan alınız
Ø İçindeki defneyaprağını alınız
Ø Sıcak olarak kâseye veya çorba tabağına alınız.
Ø Üzerine julienne doğranmış kaşar peyniri ve kıyılmış maydanoz ekleyerek servis ediniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder