SEBZE ÇORBASI 4 KIŞILIK
Malzemeler
Ø 200 g sebze (vegetable)(havuç, kereviz, pırasa, lahana) (carrot,celery,leek,cabbage)
Ø 1 adet soğan (onion)
Ø 40 g yağı (tereyağı veya margarin veya sıvıyağı)( butter,margarine,oil)
Ø 50 g patates (patatoes)
Ø 50 g tomato concasse
Ø 1,5 litre fond
Hazırlanışı (how is make it):
Ø Tencereyi ocağa koyunuz, yağı ekleyiniz.
Ø Soğanı ekleyiniz ve hafif kavurunuz
Ø Sebzeleri ekleyiniz.
Ø Sebzeleri pişme sırasına göre ekleyiniz (nişastalı sebzeleri daha sonra eklemek üzere muhafaza ediniz.)
Ø Fondunuzu, tuz ve baharatlarınızı ekleyiniz.
Ø Yarı pişiriniz, nişastalı sebzeleri ekleyiniz.
Ø Tat ve kıvam kontrolü yapınız
Ø Nişastalı sebzeleri eklendikten sonra kaynayana kadar karıştırınız.
Ø Tomato concasse ekleyiniz
Ø Sebzelerinizin pişip pişmediğini kontrol ediniz.
Ø Sebzeleriniz pişince sıcak olarak servisini yapınız
Ø Garnitürünü ekleyiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder